Zubni implanti kompletan vodič!

Saznajte sve o ceni zubnih implanta i detaljan vodič koji će vam pomoći da donesete informisane odluke o ovom trajnom rešenju za gubitak zuba.

Zakažite Pregled

Sve što trebate znati o dentalnim implantima!

Zubni implanti su inovativna rešenja koja su promenila način na koji se tretira gubitak zuba. Bez obzira da li ste izgubili zube usled povrede, parodontalne bolesti ili drugih problema, oni pružaju trajnu i estetski prihvatljivu zamenu za prirodne zube. U ovom sveobuhvatnom vodiču saznajte sve o implantima, njihovim prednostima i postupku ugradnje.

Prednosti zubni implantata

Poboljšano žvakanje i govor

Gubitak zuba može otežati žvakanje hrane i govor.Implanti funkcionišu kao prirodni, omogućavajući da normalno žvaćete hranu i jasno izgovarate reči. Time se poboljšava vaša sposobnost da uživate u hrani i komunicirate sa ljudima bez ikakvih poteškoća.

Prirodan izgled i osećaj

Implanti se izrađuju od visokokvalitetnih materijala, kao što su titanijum ili keramika, što im omogućava da se savršeno uklope sa vašim preostalim zubima. Oni pružaju prirodan izgled i osećaj, tako da neće niko primetiti da ih nosite. Estetska stomatologija omogućava osmeh koji će izgledati potpuno prirodno i vratiće vam samopouzdanje.

Prikaz tretmana sprovedenih implantima na slici koja je iz dva dela,na gornjem delu se nalaze ugradjeni zubni implanti bez nadoknada,na drugom donjem delu slike se nalazi konačan rezultat ugradjeni zubnih implanta sa lepim izgledom zuba.

Zubni implanti i njihov konačni izgled.

Ugradnja Implanta

Zašto je ugradnja zubni implanata važna?

Kada se suočimo s gubitkom zuba, to može imati ozbiljan uticaj na naš izgled, samopouzdanje i sposobnost da pravilno funkcionišemo prilikom žvakanja hrane. Implamentacija zubni implanata je inovativan postupak koji pruža trajnu soluciju za nadoknadu. Ovaj postupak je postao izuzetno popularan zbog brojnih prednosti koje nudi.

Prikaz izgleda,zubni implant naspram zuba.

Zubni implant

Prednosti ugradnje zubnih implanata

Prirodan Izgled i Osećaj: Zubni implanti predstavljaju najbližu zamenu izgubljenom zubu. On se integriše sa postojećom vilicom i daje potpuno prirodan izgled i osećaj, kao da se radi o vašem sopstvenom zubu.

Funkcionalnost: Zubni implanti i njihova Implementacija omogućava da povratite punu funkcionalnost usta i vilice. Možete se vratiti uživanju u hrani bez ikakvih ograničenja, a takođe i bez straha od pomeranja proteze.

Tradicionalna Očuvanja Zdravlja: Za razliku od drugih metoda nadoknade za izgubljene zube,ne zahteva brušenje susednih zuba. Vaši prirodni zubi ostaju netaknuti, čime se očuvava njihovo zdravlje i integritet.

Trajnost: Zubni implanti su dugoročna opcija. Uz pravilnu negu i redovne posete stomatologu, on može trajati mnogo godina, čime vam pruža dugoročnu investiciju u vaše oralno zdravlje.

Prevencija Koštane Atrofije: Kada izgubimo zub, čeljust prestaje da dobija potrebnu stimulaciju koju pruža koren. To može dovesti do gubitka gustine kosti. Takođestimulišu koštanu masu i sprečavaju atrofiju kosti.

Proces ugradnje zubnog implanta

Ugradnja zubnog implanta obično se sastoji od nekoliko faza, koje osiguravaju uspešan rezultat i dugotrajnu funkcionalnost. Evo pregleda procesa:

Evaluacija i planiranje

Prvi korak u procesu je temeljna evaluacija vašeg oralnog zdravlja. Naš tim stručnjaka će pažljivo pregledati vaše zube, vilicu i kosti kako bi utvrdio da li ste pogodni kandidat za ovu proceduru. Takođe ćemo napraviti detaljan plan lečenja prilagođen vašim individualnim potrebama.

Ugradnja

Nakon što se planiranje završi, pristupamo samoj implementaciji. Ovaj postupak obično se obavlja pod lokalnom anestezijom kako bi se obezbedila potpuna udobnost tokom procedure. Hirurg precizno postavlja implant u vilicu, gde se on integriše s okolnim tkivom tokom perioda zarastanja.

Faza oseointegracije

Nakon ugradnje zubnih implanata, sledi faza oseointegracije. To je proces u kojem se postepeno spajaju s vilicom, formirajući čvrsto vezivanje. Ovaj proces može potrajati nekoliko meseci, tokom kojih se postepeno integriše u kost.

Postavljanje zubne nadoknade

Kada je proces oseointegracije završen, pristupamo poslednjoj fazi - postavljanju zubne nadoknade. Ova nadoknada, koja može biti krunica, most ili proteza, prilagođena je vašem osmehu i funkcionalnim potrebama. Naš tim stručnjaka će se pobrinuti da vaša nadoknada izgleda prirodno i savršeno se uklapa s ostatkom vašeg osmeha.

Proces ugradnje zubni implanta

Proces ugradnje zubnih implanata

Ugradnja zubnog implanta je napredna i trajna metoda nadoknade za izgubljene zube. Sada kada ste upoznati sa prednostima i procesom ovog postupka, ne oklevajte da zakažete konsultaciju sa našim stručnjacima. Mi smo tu da pružimo vrhunsku stomatološku negu i pomognemo da povratite samopouzdanje i osmeh koji zaslužujete.

Koliko traju zubni implanti?

Trajanje zubnih implanata može varirati u zavisnosti od nekoliko faktora. U većini slučajeva, zubni implanti mogu trajati mnogo godina, čak i decenijama, ako se pravilno održava i brine o oralnom zdravlju. Ugrađeni implanti su dizajnirani da budu dugoročna opcija za nadoknadu izgubljenog zuba.

Jedan od ključnih faktora koji utiču na trajanje je proces oseointegracije. Ova faza se odvija nakon ugradnje , gde postepeno spaja s vilicom i integriše se sa okolnim tkivom. Oseointegracija može potrajati nekoliko meseci, a uspešna integracija je ključna za dugotrajnu stabilnost i funkcionalnost.

U nekim slučajevima mogu zahtevati popravke ili zamenu tokom vremena. Na primer, može se dogoditi da krunice treba pregledati i neka krunica treba biti zamenjena ili da je potrebno izvršiti neke druge korektivne postupke. Ukoliko sledite preporuke stomatologa i redovno se javljate na preglede kako bi se održao optimalan rad i trajnost za krunice.

U suštini, pravilno održavani i zdravi zubni implanti mogu trajati dugo vremena kao i krunice, pružajući stabilnost, funkcionalnost i prirodan izgled. Naš stomatolog će pružiti preciznije informacije o očekivanom trajanju, uzimajući u obzir vaše individualne okolnosti i faktore.

Zubni implanti prikaz postavke dugoročnog rešenja za izgubljene zube

Zubni implanti su dugoročno rešenje.

Odrzavanje zubni implanata

Održavanje je ključno za dugotrajnost i zdravlje vaši zubni implanata. Evo nekoliko saveta o tome kako ih pravilno održavati:

Redovne posete stomatologu: Redovne posete stomatologu su od izuzetne važnosti za održavanje zdravlja vašeg implanta. Stomatolog će proveriti stanje okolnog tkiva i pružiti profesionalno čišćenje koje će ukloniti plak i kamenac.

Pravilna oralna higijena: Redovno i pravilno održavanje oralne higijene je ključno za očuvanje zdravlja za implantiran zub. Preporučuje se četkanje najmanje dva puta dnevno, koristeći meku četkicu i pastu za zube sa fluoridom. Takođe je važno koristiti konac za čišćenje međuzubnog prostora kako bi se uklonili ostaci hrane i plaka između zuba.

Izbegavanje loših navika: Izbegavajte loše navike koje mogu negativno uticati. To uključuje pušenje, žvakanje tvrde hrane, grickanje leda i otvaranje predmeta zubima. Ove navike mogu dovesti do oštećenja implantata ili okolnog tkiva.

Zdrava ishrana: Ishrana bogata hranljivim sastojcima, posebno vitaminima i mineralima, pomaže u održavanju zdravlja desni i kostiju. Uključite u ishranu namirnice poput povrća, voća, mlečnih proizvoda, ribe i orašastih plodova kako biste obezbedili adekvatnu ishranu za održavanje oralnog zdravlja.

Kontrola stresa: Stres može negativno uticati na opšte zdravlje i imunitet, uključujući i zdravlje desnih. Pokušajte da smanjite stres kroz tehnike opuštanja poput vežbi disanja, meditacije ili fizičke aktivnosti.

Izbegavajte grizenje tvrdih predmeta: Izbegavajte grizenje tvrdih predmeta poput olovaka, noktiju ili kocki leda. Ovo može izazvati oštećenje implantata ili okolnog tkiva.

Redovno menjajte četkicu za zube: Redovno menjajte četkicu za zube kako biste obezbedili efikasno čišćenje. Preporučuje se zamena četkice svaka tri do četiri meseca ili prema preporukama proizvođača.

Zubni implanti iskustva

Gubitak jednog ili više zuba može imati značajan uticaj na naš izgled, samopouzdanje i sposobnost žvakanja hrane. Zahvaljujući napretku stomatologije, zubni implanti su postali popularni za nadoknadu izgubljenih zuba. Mnogi pacijenti širom sveta su se odlučili za ovaj tretman i postigli su izvanredne rezultate. U ovom članku ćemo istražiti iskustva sa zubnim implantima i saznati zašto su postali prvi izbor mnogih pacijenata.

Iskustvo broj 1:
Povratak osmehu i prirodnom izgledu, Jedan od glavnih razloga zašto pacijenti biraju zubne implante je što oni pružaju prirodan izgled. Kao što nam je poznato, izgubljeni zubi mogu uticati na našu estetiku i samopouzdanje. Zubni implanti se postavljaju u vilicu gde se fiksiraju i funkcionišu kao zamena za koren. Na njih se zatim postavlja protetska krunica koja izgleda i funkcioniše kao prirodni zub. Zahvaljujući ovoj tehnologiji, pacijenti se mogu ponovo osmehnuti sa samopouzdanjem i vratiti svoj prirodni izgled.

Iskustvo broj 2:
Poboljšana funkcionalnost i udobnost Pored estetskih benefita, zubni implanti pružaju i poboljšanu funkcionalnost. Izgubljeni zubi mogu otežati žvakanje hrane i govor, ali implantati rešavaju ove probleme. Kao što smo već pomenuli, funkcionišu kao zamena za koren, pružajući stabilnu osnovu za protetsku krunu. Ovo omogućava pacijentima da se vrate normalnom režimu ishrane i uživaju u hrani bez ikakvih poteškoća. Takođe, zubni implanti su udobni za nošenje i ne izazivaju nelagodnost kao što je slučaj sa nekim drugim metodama nadoknade.

Iskustvo broj 3:
Dugotrajnost i održivost Jedna od glavnih prednosti zubnih implanata je njihova dugotrajnost. Ukoliko se pravilno postave i održavaju mogu trajati mnogo godina, pa čak i celog života. Ovo je jedan od razloga zašto mnogi pacijenti biraju ovu opciju nadoknade, iako može biti skuplja u početnoj investiciji. Redovne posete stomatologu i pravilna oralna higijena su ključne za održavanje implantata i produžavanje njihovog veka trajanja.

Zaključak:
Zubni implanti su postali popularan tretman za nadoknadu izgubljenih zuba zbog svojih estetskih, funkcionalnih i dugotrajnih prednosti. Pacijenti koji su se odlučili za zubne implante često izveštavaju o povratku osmehu, prirodnom izgledu, poboljšanoj funkcionalnosti i udobnosti. Ukoliko razmišljate o nadoknadi izgubljenih zuba, razgovor sa stomatologom može vam pružiti sve potrebne informacije i pomoći vam da donesete informisanu odluku.

Zubni implanti,prikaz tretmana sprovedenih implantima.

Zubni implanti pružaju prirodan izgled

Naša stomatološka ordinacija vam nudi besplatan stručan pregled i savet, posetite sledeći link:

Zakažite Pregled

All on 4 zubni implanti

All on 4 medicina koja pacijentima omogućava da postave čitav niz zuba koristeći samo četiri implanta.

Zubni implantati su postali idealni za mnoge ljude koji su izgubili svoje zube, bilo zbog bolesti, povreda ili starosti. Metoda "All on 4" omogućava ugradnju trajne proteze, koja izgleda i funkcioniše kao prirodni, ali se oslanja samo na četiri implanta. Ovo ne samo da smanjuje vreme i trošak za pacijente, već pruža i izuzetno stabilno i dugotrajno rešenje.

Ključna prednost ovog postupka je sposobnost implantata da se čvrsto integrišu u vilične kosti, što omogućava prirodan osećaj i funkciju, kao i izvanrednu stabilnost. Integracija u vilične kosti je osnovni razlog zašto su tako trajni i efikasni.

Cena implantata može biti zabrinjavajuća za neke pacijente na prvi pogled, ali kada uzmete u obzir trajnost i kvalitet života koji zubni implantati donose, postaje jasno da je ovo investicija koja se isplati na duže staze. Plus, uz mogućnost "All on 4", pacijenti sada mogu dobiti kompletno rešenje za mnogo manje troškove nego ranije.

Važno je naglasiti da izbor prave stomatološke ordinacije igra ključnu ulogu u ovom procesu. Specijalizovani stomatolozi sa iskustvom u oblasti implantologije mogu osigurati da svaki korak u procesu bude urađen s preciznošću i pažnjom.

Ako razmišljate o obnavljanju svog osmeha, "All on 4" može biti vaša karta za novi, zdrav i sjajan osmeh. Posetite nas i saznajte više o tome kako možemo pomoći da vaš osmeh postane baš onakav kakav ste oduvek želeli.

Natasa Krajnovic ★ ★ ★ ★ ★

Hvala vam što ste mi povratili osmeh i omogućili mi da ponovo uživam u hrani i razgovoru bez ikakvih nelagodnosti. Iskreno preporučujem vašu stomatološku ordinaciju svima koji traže vrhunsku uslugu ugradnje zubnih implanta.

Marijana Vuksanovic ★ ★ ★ ★ ★

Najvažnije od svega, rezultat je izvanredan. Moji zubi su sada zdravi i izgledaju prelepo. Zubni implanti koje mi je zubar postavio su vrhunskog kvaliteta i neprimetni su. Kada se nasmejem, osećam se samopouzdano jer znam da su sada savršeni.

Komplikacije kod zubni implanta

Komplikacije vezane za zubne implante mogu se javiti u nekim slučajevima, iako su one relativno retke. Važno je biti svestan potencijalnih komplikacija kako biste mogli da se adekvatno pripremite i preduzmete odgovarajuće mere. Evo nekoliko mogućih komplikacija koje se mogu javiti:

Infekcija: Infekcija oko implantata može se javiti ako se ne pridržavate pravilne oralne higijene ili ako se ne leči adekvatno. Ovo može uzrokovati crvenilo, otok, bol ili osetljivost u području implantata. Redovno održavanje oralne higijene i posete stomatologu pomažu u sprečavanju infekcija.

Periimplantitis: Periimplantitis je upalna bolest koja se javlja oko implantata i karakteriše je gubitak kosti i oštećenje mekih tkiva. Ova komplikacija može biti posledica neadekvatne oralne higijene, pušenja ili genetskih faktora. Redovno čišćenje i praćenje od strane stomatologa mogu pomoći u sprečavanju periimplantitisa.

Odbacivanje implantata: Iako je retko, moguće je da organizam odbaci. Ovo se obično događa u ranim fazama postavljanja. Važno je sarađivati sa stomatologom i pridržavati se postoperativnih uputstava kako bi se rizik od odbacivanja smanjio.

Oštećenje okolnih struktura: Pri postavljanju implantata, moguće je da dođe do oštećenja okolnih struktura kao što su susedni zubi, krvni sudovi ili nervi. Ovo je retka komplikacija, ali se može javiti u složenijim slučajevima. Nas kvalifikovani stomatolog će preduzeti sve neophodne mere kako bi minimizirao rizik od oštećenja.

Problemi sa zagrižajem: U nekim slučajevima mogu uticati na zagrižaj i izazvati neravnotežu u vezi između gornjeg i donjeg zuba. Ovo se može rešiti pravilnim dizajnom i prilagođavanjem zubne nadoknade kako bi se postigao optimalan zagrižaj.

Važno je napomenuti da su ove komplikacije retke i da se većina uspešno integriše i funkcioniše bez problema. Redovne posete stomatologu, pravilna oralna higijena i pažljivo praćenje postoperativnih uputstava ključni su za minimiziranje rizika od komplikacija.

Vrste zubni implantia koje koristimo

Implant Karakteristike
Straumann implanti Visok kvalitet, dugotrajnost, estetika
Neodent implanti Pristupačna cena, različite veličine i oblici
ISOMED implanti Biokompatibilnost, jednostavna ugradnja

Straumann implant

Straumann implant je inovativn koji ima značajne prednosti u oblasti stomatologije. Ovi implanti predstavljaju pouzdanu opciju za pacijente koji žele da povrate izgubljene zube i poboljšaju svoj osmeh. U ovom članku, istražićemo kako Straumann implant može transformisati vaš osmeh i pružiti dugoročne benefite za vaše oralno zdravlje.

Kvalitet i pouzdanost Straumann implanta
Straumann implanti su sinonim za vrhunski kvalitet i pouzdanost. Napravljeni su od visokokvalitetnih materijala, kao što je titanijum, koji je poznat po svojoj dugotrajnosti i biokompatibilnosti sa tkivom u ustima. Zahvaljujući dugogodišnjem istraživanju i razvoju, Straumann je postao vodeći proizvođač implantata širom sveta.

Estetski izgled i prirodni osmeh
Jedna od ključnih prednosti Straumann implantata je njihova sposobnost da pruže estetski izgled i prirodan osmeh. Pažljivo se dizajniraju kako bi se uklopili sa okolnim zubima i desni, stvarajući harmoniju i prirodan izgled. Bez obzira da li nedostaje jedan zub ili više njih, Straumann implant vam može pomoći da povratite samopouzdanje i osmeh koji izgleda kao da nikada niste izgubili zube.

Osnaživanje oralnog zdravlja
Straumann implant ne samo da poboljšava estetiku vašeg osmeha, već takođe ima i benefite za vaše oralno zdravlje. Kada se izgubi zub, nedostatak korena može dovesti do gubitka gustine kosti u vilici. Postavlja se direktno u vilicu, što pomaže u očuvanju kosti i sprečava dalji gubitak koštane mase. Ovo je važno jer očuvana kost podržava okolne zube i održava strukturu vilice.

Stabilnost i funkcionalnost
Straumannov implant pruža izuzetnu stabilnost i funkcionalnost. Kada se integriše sa vilicom tokom procesa zarastanja, on postaje trajna zamena izgubljenih zuba. Zahvaljujući čvrstom povezivanju u kost, pacijenti mogu uživati u potpunoj funkcionalnosti, pri žvakanju hrane se ponaša kao prirodan zub, omogućavajući da se osećate samouvereno i udobno dok koristite svoje zube.

Dugotrajnost i investicija u budućnost
Straumannov implanti su dugotrajna solucija za vaše oralno zdravlje. Ovi implanti su izuzetno izdržljivi i mogu trajati mnogo godina, pa čak i celog života, uz pravilnu negu i redovne posete stomatologu. Investiranje u dentalne Straumann implante je investicija u budućnost vašeg osmeha i oralnog zdravlja. Oni pružaju dugoročne benefite i mogu pomoći da izbegnete potencijalne probleme koji se mogu javiti usled gubitka zuba, poput promene zagrižaja i pomeranja okolnih zuba.

Zaključak
Straumannov implant je vrhunska solucija za pacijente koji žele da povrate osmeh i poboljšaju svoje oralno zdravlje. Sa svojom izuzetnom kvalitetom, estetskim izgledom, osnaživanjem oralnog zdravlja, stabilnošću i dugotrajnošću, Straumann implant se izdvaja kao jedan od najboljih izbora na tržištu dentalnih implantata. Ako želite da vaš osmeh zasija i da vam se vrati samopouzdanje, razgovarajte sa svojim stomatologom o mogućnosti Straumannovog implanta. Vaš zdrav osmeh zaslužuje samo najbolje!

Neodent implant

Kada je reč o gubitku zuba, Neodent implant predstavlja vrhunski metod koji kombinuje estetiku, funkcionalnost i dugotrajnost. Gubitak može biti veoma neprijatan i uticati na našu sposobnost da uživamo u hrani i osmehujemo se bez brige. Srećom, moderna estetska stomatologija pruža rešenja koja nam omogućavaju da povratimo prirodan i lep osmeh. U ovom članku, istražićemo sve prednosti i karakteristike Neodent implanta i zašto je ona najbolji izbor za vaše oralno zdravlje.

Neodent implant - Šta je to?
Neodent implant je inovativna metoda zamenjivanja za izgubljen zub koja se zasniva na ugradnji titanijumskih implanta u vilicu. Titanijum je materijal koji se odlikuje visokom biokompatibilnošću, što znači da se dobro integriše sa koštanim tkivom i obezbeđuje dugotrajnu stabilnost. Ova metoda omogućava postavljanje veštačkog zuba koji izgleda, oseća se i funkcioniše kao prirodan zub.

Prednosti Neodent implanta Estetika
Jedna od najvećih prednosti Neodent implanta je estetski aspekt. Nakon postavke veštački zub izgleda potpuno prirodno, usklađuje se sa ostalim zubima i pruža harmoničan osmeh. Neodent implanti su dostupni u različitim bojama i oblicima, što omogućava stomatologu da prilagodi izgled zuba pacijentovim individualnim potrebama.

Funkcionalnost
Neodent implant pruža visoku funkcionalnost i omogućava normalno žvakanje hrane bez ikakvih problema. Titanijumski implant obezbeđuje čvrsto prijanjanje, što omogućava da pacijent uživa u hrani bez ograničenja. Osim toga, implant sprečava susedne zube da se pomeraju i održava prirodnu strukturu vilice.

Dugotrajnost
Neodent implant je dugotrajan odgovor za gubitak zuba. Nakon integracije sa koštanom strukturom vilice, on pruža trajnu stabilnost i pouzdanost. Uz adekvatnu oralnu higijenu i redovne posete stomatologu, može trajati mnogo godina, čineći ga dugoročnom investicijom u vaše oralno zdravlje.

Zaključak
Neodent implant predstavlja vrhunsku opciju za gubitak zuba, kombinujući estetiku, funkcionalnost i dugotrajnost. Zahvaljujući titanijumskim implantima i preciznom procesu ugradnje, pruža prirodan izgled, omogućava normalno žvakanje hrane i obezbeđuje trajnu stabilnost. Ako ste suočeni sa gubitkom zuba, Neodent implant je pouzdan izbor koji će vam povratiti osmeh i samopouzdanje.

ISOMED implant

Implanti su postali nezamenjivi deo savremene stomatologije. Kada se suočite sa gubitkom zuba, ISOMED implantati su inovativna metoda koja vam omogućava da povratite prirodan osmeh i funkcionalnost vaših zuba, pružaju vrhunsku opciju koja donosi izuzetne rezultate u rešavanju problema sa zubima.

Šta je dentalni ISOMED implant?
ISOMED implant je titanijumska struktura koja se postavlja u kost vilice, a služi kao zamena za koren zuba. Ova inovativna tehnologija omogućava sigurno i dugotrajno vezivanje za kost, što rezultuje stabilnošću i funkcionalnošću sličnom prirodnim zubima. Dentalni ISOMED implant predstavlja idealan metod za pacijente koji žele da povrate izgubljeni zub ili više, bez kompromitovanja kvaliteta osmeha i žvakanja hrane.

Prednosti ISOMED implantata:
Prirodan izgled i osećaj:
ISOMED implanti pružaju prirodan izgled i osećaj, što je od ključnog značaja za samopouzdanje i estetiku osmeha. Zahvaljujući visokokvalitetnom materijalu i preciznoj izradi, implanti se savršeno uklapaju sa vašim preostalim zubima, što rezultuje prirodnim osmehom koji će privlačiti poglede.

Poboljšana funkcionalnost:
Osim estetskih benefita, ISOMED implant omogućava vam da povratite punu funkcionalnost žvakanja hrane. Čvrsto su integrisani sa kostima vilice, što omogućava da jedete i uživate u hrani bez ikakvih ograničenja. Ova poboljšana funkcionalnost čini da se osećate kao da imate prirodne zube.

Dugotrajnost i pouzdanost:
ISOMED implant je dugoročan i pruža izuzetnu pouzdanost. Kada se pravilno postave i održavaju mogu trajati mnogo godina, čak i celog života. Ova dugotrajnost čini ih vrednom investicijom u vaše oralno zdravlje.

Kako se postavlja ISOMED implant?
Postavljanje dentalnog ISOMED implanta je precizan proces koji obavlja stručni stomatolog. Evo osnovnih koraka u postavljanju dentalnog ISOMED implanta:

Procena stanja:
Stomatolog će pregledati vaše oralno zdravlje i izvršiti procenu stanja kostiju vilice. Na osnovu toga će odrediti da li ste pogodni kandidat za dentalni ISOMED implant.

Postavljanje implanta:
Prvi korak je postavljanje titanijumske strukture u kost vilice. Ova faza može zahtevati lokalnu anesteziju kako bi se obezbedila bezbolna procedura.

Osiguranje zarastanja:
Nakon postavljanja, kost će se vremenom zarastati i vezivati sa implantatom. Ovaj proces se naziva osteointegracija i može potrajati nekoliko meseci.

Postavljanje nadogradnje:
Kada se sigurno vezao za kost, stomatolog će postaviti nadogradnju, koja će služiti kao osnova za protetski deo.

Fiksiranje protetskog dela:
Na kraju, protetski deo implantata će biti fiksiran na nadogradnju, pružajući funkcionalnost i estetiku prirodnih zuba.

Zaključak:
ISOMED implant predstavlja vrhunsku metodu za pacijente koji žele trajnu zamenu za izgubljene zube. Sa svojim prirodnim izgledom, funkcionalnošću i dugotrajnošću, ovi implanti pružaju sve što vam je potrebno za zdrav i lep osmeh. Konsultujte se sa stručnim stomatologom kako biste saznali da li ste kandidat za ISOMED implant i povratili svoje samopouzdanje sa osmehom koji će zaseniti sve.

Cena zubnih implanata u Beogradu

Cena implanta u Beogradu može se razlikovati u zavisnosti od različitih faktora. Osnovna cena implanta u Beogradu kreće se u opsegu od 400 do 1000 evra za jedan. Međutim, važno je imati na umu da ova cena može biti podložna promenama zbog dodatnih troškova kao što su dodatni postupci poput vađenja zuba, kostne augmentacije ili upotrebe dodatnih materijala.
Takođe, cena implanata za ugradnju može zavisiti i od izbora vrste implantata, iskustva stomatologa. Kvalitet i vrsta materijala takođe mogu uticati na cenu.

Važno je napomenuti da, iako cena može biti važan faktor pri odabiru zubnih implanata, treba se fokusirati i na kvalitet i stručnost stomatologa. , iskustvo lekara i kvalitet pružene usluge takođe treba uzeti u obzir prilikom donošenja odluke.

Pre nego što se odlučite za zubne implante, najbolje je konsultovati se sa stomatologom koji će pružiti detaljne informacije o ceni, postupku i svim dodatnim troškovima koji mogu biti uključeni. Na taj način ćete moći da napravite informisanu odluku i pronađete najbolju opciju koja zadovoljava vaše potrebe i budžet.

Ugradnja zubnih implanata u Beogradu, u koliko želite da saznate tačne cene naših zubnih implanata , preporučujem da posetite sledeći link koji vodi ka cenovniku nase stomatološke ordinacije:

Cenovnik nasih implanta i ostalih usluga

Ugradnja implantata odmah nakon ekstrakcije zuba

Ugradnja implantata odmah nakon ekstrakcija je postupak koji se koristi za nadomještanje izgubljenih zuba. Umjesto da čekate da se kost zaraste nakon ekstrakcije, postavlja se odmah nakon vađenja, čime se smanjuje vrijeme potrebno za obnovu. Ova metoda ima nekoliko prednosti, ali također nosi određene rizike.

Prednosti ugradnje implantata odmah nakon ekstrakcije zuba

Ugradnja implantata nakon vađenja ima nekoliko prednosti koje je važno uzeti u obzir prilikom razmatranja ove opcije. Evo nekoliko ključnih prednosti:

Smanjenje vremena čekanja:
Uobičajeni postupak ugradnje implantata uključuje čekanje nekoliko mjeseci dok se kost ne zaraste nakon vađenja. Međutim, ugradnja implantata odmah nakon ekstrakcija omogućuje vam da dobijete svoje implante odmah, što znači da se vrijeme čekanja smanjuje.

Jedan postupak umjesto dva:
Ugradnja implantata nakon vađenja omogućuje kombinaciju ekstrakcije i postavljanja implantata u jedan postupak. To znači da ne morate prolaziti kroz dodatnu kiruršku intervenciju i čekati na zarastanje kosti prije postavljanja implantata.

Očuvanje koštane strukture:
Postavljanje implantata nakon ekstrakcije pomaže u očuvanju koštane strukture. Ekstrakcija zuba može dovesti do gubitka koštanog tkiva, ali postavljanje implantata odmah nakon vađenja pomaže u očuvanju tog tkiva.

Estetski rezultat:
Ugradnja implantata odma nakon vađenja omogućuje da odma dobijete privremenu protetsku nadoknadu koja će izgledati kao vaš prirodni zub. To znači da ne morate čekati na trajne implantate kako biste obnovili svoj osmijeh.

Rizici ugradnje implantata odmah nakon vađenja zuba

Iako kod ugradnje implantata nakon ekstrakcije ima brojne prednosti, također postoje određeni rizici koji trebaju biti svjesni prije donošenja odluke o ovom postupku. Evo nekoliko rizika koje treba razmotriti:

Nedovoljno zarastanje kosti:
Postavljanje implantata odma nakon vađenja može dovesti do nedovoljnog zarastanja kosti. Ako kost nije dovoljno zdrava i jaka, implantat može biti manje stabilan ili čak neuspješan.

Infekcija:
Kao i kod bilo koje druge kirurške procedure, postoji rizik od infekcije nakon ugradnje implantata odma nakon vađenja. Važno je pridržavati se uputa svog stomatologa kako biste smanjili rizik od infekcije.

Priprema za ugradnju implantata odmah nakon ekstrakcije zuba

Prije nego što se podvrgnete ugradnji implantata odma nakon vađenja, bitno je proći kroz nekoliko koraka pripreme. Ovdje je pregled nekih važnih koraka:

Konzultacija s oralnim hirurgom (implantologom):
Prvi korak je zakazivanje konzultacije s implantologom. Tijekom ove konzultacije, implantolog će procijeniti vaše oralno zdravlje, razgovarati o vašim ciljevima i dati detaljne informacije o postupku ugradnje implantata odmah nakon ekstrakcije.

Dijagnostički testovi u okviru oralne hirurgije:
Nakon konzultacije, mogu biti potrebni dodatni dijagnostički testovi kako bi se procijenilo stanje vaše usne šupljine i koštanog tkiva. U okviru oralne hirurgije to može uključivati rendgenske snimke i skeniranje koštane strukture.

Planiranje protetske nadoknade:
Oralni hirurg (Implantolog) će zajedno s vama planirati protetsku nadoknadu koja će biti postavljena odma nakon ugradnje implantata. To uključuje odabir privremene nadoknade koja će izgledati kao vaš prirodni zub.

Često postavljana pitanja (FAQ)

Da li je ugradnja zubnih implantata bolna?

Ne, ugradnja zubnih implantata generalno ne izaziva bol.koristi se lokalna anestezija za udobnost pacijenta. Nakon zahvata, može se osetiti nelagodnost ona se ublažava lekovima bez recepta.

Šta je dentalni turizam?

Dentalni turizam je trend koji raste.Ljudi putuju u zemlje gde je stomatološka nega kvalitetna a cene pristupačnije.U okviru dentalnog turizma uključuju izbeljivanje zuba i kreiranje Hollywood smile.

Koja je stopa uspjeha nakon ugradnje zubnih implanata?

Zubni implanti imaju visoku stopu uspjeha koje se kreću od 95% do 98%. Uspeh zavisi od različitih faktora, uključujući opšte zdravlje pacijenta, oralnu higijenu i poštovanje uputa posle operacije.

Mogu li zubni implanti zamijeniti više nedostajućih zuba?

Da, Zubni implanti se mogu koristiti za zamjenu jednog nedostajućeg zuba, više nedostajućih ili čak cijelog luka.

Šta je sinus lift?

Ponekad, pre ugradnje potrebno je izvesti proceduru poznatu kao sinus lift. Ovo je poseban hirurški zahvat koji podiže sinusnu membranu kako bi se omogućilo više prostora za postavljanje implanta.

Šta je oralna hirurgija i kako se odnosi na zubne implante?

Oralna hirurgija je specijalizovana oblast stomatologije koja se bavi hirurškim tretmanima usta i maksilofacijalne regije. Zubni implanti su jedan od tretmana koji obuhvata hirurgija.

Da li je ugradnja implanta način do savršenog zuba?

Zubni implanti su solucija kod izgubljeni zuba.Razlikuju se od mostova i proteza jer nude metod sa prirodnim izgledom i funkcijom. Implementacija zahteva stomatološke veštine i iskustvo.

Da li su zubni implanti primjetni?

Ne, Zubni implanti su dizajnirani da se savršeno uklope sa vašim prirodnim zubima. Zubne krunice ili restauracije se prilagođavaju kako bi odgovarale boji, obliku i veličini vaših postojećih zuba.

Da li postoje rizici ili komplikacije povezane sa zubnim implantima?

Kao i kod svake hirurške procedure, Zubni implanti nose malu mogućnost rizika i komplikacija. To mogu uključivati infekciju, neuspeh.

Šta je All-on-4?

All-on-4 je stomatološki postupak gde se fiksna proteza postavlja na 4 implantata u jednoj čeljusti, pružajući stabilnu i dugotrajnu zamenu za izgubljene zube.

Šta je All-on-6?

All-on-6 za razliku od All-on-4 gde se koriste četiri implantata, All-on-6 koristi 6 implantata za pružanje veće stabilnosti,Proteza postavljena na implantatima omogućava pacijentima normalno žvakanje

Info grafika: ugrađeni zubni implanti

Infografika preseka vilice sa prikazanim ugradjenim implantima