Izbeljivanje zuba

Otkrijte sve o procesu izbeljivanja zuba i postignite osmeh iz snova. Bezbedno, efikasno i dugotrajno.
Najefikasnije metode za postizanje sjajnog osmeha bez napora.

Zakažite Pregled

Šta je izbeljivanje zuba?

Izbeljivanje zuba je stomatološki postupak koji se koristi za uklanjanje mrlja, tamnih fleka ili promena nijanse sa površine zuba. Cilj izbeljivanja je da se postigne svetlija nijansa zuba i poboljša estetika osmeha. Postoje različite metode beljenja zuba koje se mogu primeniti kod kuće ili u stomatološkoj ordinaciji.

Razlozi za izbeljivanje zuba

Promena boje zuba usled starenja.

Konzumacija hrane i pića koji mogu mrljiti zube, kao što su kafa, čaj, crno vino i duvan.

Genetski faktori koji utiču na boju zuba.

Korišćenje određenih lekova koji mogu promeniti nijansu.

Traume ili povrede koje mogu uticati na boju zuba.

Prednosti izbeljivanja zuba

Poboljšava estetiku osmeha:
Izbeljivanje zuba može ukloniti mrlje i tamne fleke sa površine zuba, čineći ih svetlijim i privlačnijim.

Povećava samopouzdanje:
Beli i blistavi zubi mogu pomoći u povećanju samopouzdanja i osećaja zadovoljstva svojim izgledom.

Brzo i efikasno:
Izbeljivanje zuba je relativno brz i efikasan postupak, koji može pružiti primetne rezultate već nakon nekoliko tretmana.

Bezbedno pod nadzorom stručnjaka:
Kada se izbeljivanje zuba obavlja u stomatološkoj ordinaciji, stručnjaci vode brigu o vašim zubima kako bi se postigao bezbedan i efikasan rezultat.

Metode izbeljivanja zuba

Izbeljivanje zuba u stomatološkoj ordinaciji:
Ovaj postupak se obavlja u stomatološkoj ordinaciji pod nadzorom. U ovom postupku se koristi jači izbeljivački gel u kombinaciji sa specijalnom svetlosnom ili laserskom tehnologijom koja aktivira gel i pojačava izbeljivanje. Takođe će pažljivo zaštititi vaše desni i ostale delove usne šupljine kako bi se izbegla iritacija.

Kućno izbeljivanje zuba:
Ova metoda podrazumeva korišćenje izbeljivačkih gelova ili traka koje se mogu nabaviti od stomatologa. Gelovi se nanose na posebne udlage koje se stavljaju na zube, ili se koriste trake koje se prilagođavaju površini zuba. Ove metode se obično primenjuju kod kuće prema uputstvima stomatologa.

Kako se izvodi postupak izbeljivanja zuba?

Postupak beljenja zuba u stomatološkoj ordinaciji obično se sastoji od nekoliko koraka:

Pregled i priprema

Stomatolog će pregledati vaše zube kako bi se utvrdilo da li ste pogodni kandidat za izbeljivanje zuba. Takođe će proceniti nijansu boje i razgovarati s vama o vašim očekivanjima od postupka. Pre nego što započne izbeljivanje, stomatolog će zaštititi desni i ostale delove usne šupljine kako bi se izbegla iritacija.

Nanošenje izbeljivačkog gela

Stomatolog će naneti izbeljivački gel na površinu zuba. Ovaj gel sadrži aktivni sastojak, obično peroksid, koji razlaže mrlje i tamne pigmente na zubima.

Aktivacija gela

Nakon nanošenja izbeljivačkog gela, stomatolog može koristiti posebnu svetlost ili laser kako bi aktivirao gel i pojačao izbeljivanje. Ova svetlost ili laser stimulišu izbeljivački gel i omogućavaju mu da prodre dublje u zubnu gleđ.

Višestruki tretmani

Postupak izbeljivanja zuba se često sastoji od nekoliko tretmana koji se obavljaju u određenim vremenskim razmacima. Ovo omogućava postepeno izbeljivanje zuba i postizanje željenih rezultata.

Priprema pacijenta za koristenje lasera.

Naša ordinacija je opremljena najnovijom tehnologijom, a naš tim je posvećen vašoj udobnosti i sigurnosti tokom celog postupka.

Zakažite Pregled
Goran Molnar ★ ★ ★ ★ ★

Izbeljivanje zuba je fantastično! Bio sam skeptičan na početku, ali sam odlučio da probam. Obratio sam se stomatologu i dobio sam profesionalni tretman izbeljivanja. Rezultati su bili odlicni. Moji zubi su postali znatno svetliji, Preporučujem svima koji žele da poboljšaju svoj osmeh.

Goran Marinkovic ★ ★ ★ ★ ★

Tretman za beljenje zuba je bio bezbolan i udoban. Zubar je koristio visokokvalitetne proizvode i opremu. Sama procedura je bila brza i efikasna, a rezultati su bili izvanredni. Moji zubi su postali značajno svetliji. želim istaći da je ordinacija bila veoma čista , što mi je dalo dodatno poverenje.

Kako održavati belinu zuba nakon izbeljivanja?

Redovno pranje zuba pastom za izbeljivanje kako biste održali svetliju boju.

Izbegavanje namirnica i pića koja mogu mrljiti zube, poput kafe, čaja, crnog vina i duvana.

Redovne posete stomatologu za čišćenje i pregled zuba. tako će vam dati savete o održavanju beline zuba i pratiti vaše oralno zdravlje.

Održavanje dobre oralne higijene, uključujući pravilno četkanje zuba i korišćenje konca za zube.

Neželjeni efekti izbeljivanja zuba

Izbeljivanje zuba je relativno bezbedan postupak, ali može izazvati neke privremene neželjene efekte. Ovi efekti uključuju:
Privremenu osetljivost zuba: Nakon izbeljivanja, zubi mogu postati privremeno osetljivi na hladno, toplo ili slatko. Ova osetljivost obično prolazi nakon nekoliko dana.

Blaga iritacija desni: Kod nekih pacijenata, izbeljivanje može izazvati blagu iritaciju. Ovo je obično privremeno i ne zahteva poseban tretman.

Promene boje zuba: U retkim slučajevima, beljenje može dovesti do nepredvidivih promena nijanse. Ovo se može dogoditi ako su zubi prethodno tretirani nekim drugim stomatološkim postupkom.

Izbeljivanje zuba kod kuce

Ukoliko proces za kućno beljenje zuba nije postiglo vaš żeljeni rezultat boja zuba, najbolje da se obratite stomatologu i uradite ordinacijsko izbeljivanje.

U našoj stomatološkoj ordinaciji, osim pružanja redovne stomatološke nege, možemo pružiti i sveobuhvatan pregled zuba kako bismo procenili stanje vaših zuba i desni. Na osnovu tog pregleda, možemo vam dati personalizovane savete.

Važno je imati na umu da izbeljivanje treba obavljati pod nadzorom stručnjaka kako bi se postigao najbolji mogući rezultat uz minimalne rizike za zdravlje zuba. Posetite našu stomatološku ordinaciju radi detaljnog pregleda i saveta za beljenje zuba.

Izbeljivanje zuba cena i savet

Razumemo da je cena važan faktor prilikom odabira stomatološke usluge. U našem radu pružamo visokokvalitetne tretmane izbeljivanja zuba po pristupačnim cenama. Naš cenovnik je pažljivo sastavljen kako bi odgovarao različitim budžetima, pružajući mogućnost izbora najbolje opcije za vas.

Vaše zadovoljstvo i bezbednost su nam od najveće važnosti. Koristimo najnovije tehnike i materijale kako bismo obezbedili maksimalne rezultate bez ugrožavanja zdravlja vaših zuba. Naš tim će pružiti detaljne informacije o proceduri izbeljivanja, kao i savete o održavanju svetlog osmeha nakon tretmana.

Ukoliko želite da se konsultujete sa našim stručnjacima ili zakazujete termin za ordinacisko izbeljivanje, slobodno nas kontaktirajte putem telefona ili e-maila. Naš ljubazni tim će pružiti sve potrebne informacije i pomoći da ostvarite blistav osmeh koji zaslužujete.

Ne čekajte više, istaknite se sa prelepim, belim osmehom. Pridružite se našoj mnogobrojnoj listi zadovoljnih pacijenata!

Cenovnik nasih usluga

Često postavljana pitanja (FAQ)

Da li je izbeljivanje zuba bolno?

Izbeljivanje zuba obično nije bolno. Međutim, neki pacijenti mogu iskusiti privremenu osetljivost zuba tokom ili nakon postupka.

Koliko traje postupak izbeljivanja zuba?

Dužina postupka izbeljivanja zuba zavisi od metode koja se koristi. Obično se radi o nekoliko tretmana u razmaku od nekoliko nedelja.

Da li izbeljivanje zuba može oštetiti zubnu gleđ?

Pravilno izvršeno izbeljivanje zuba ne bi trebalo da ošteti zubnu gleđ. Međutim, prekomerna upotreba izbeljivačkih proizvoda ili nepravilna primena može dovesti do oštećenja gleđi.

Koje su alternative izbeljivanju zuba?

Alternative izbeljivanju zuba uključuju estetske stomatološke tretmane poput fasetiranja ili krunica, koje mogu promeniti boju i oblik zuba.

Da li izbeljivanje zuba traje trajno?

Izbeljivanje zuba obično nije trajno. Boja zuba može postepeno vratiti svoju prethodnu nijansu tokom vremena, posebno ako se konzumiraju namirnice i pića koja ostavljaju mrlje na zube.

Da li mogu izbeliti zubne krune?

Beljenje zuba se uglavnom fokusira na prirodne zube i možda neće značajno promeniti boju zubnih nadoknada, kao što su krune, fasete ili proteze.

Da li svako može da se podvrgne izbeljivanju zuba?

Estetska stomatologija danas moze većinu ljudi da podvrgne izbeljivanju, trudnice, dojilje, osobe sa izraženom osetljivošću zuba mogu biti savetovane da odlože izbeljivanje.

Koliko dugo traju rezultati izbeljivanja zuba?

Zavisi od različitih faktora, uključujući životne navike i higijenu. U praksi ordinacijsko izbeljivanje traje duze od kućnog, eefekti izbeljivanja zuba traju od nekoliko meseci do nekoliko godina.