Keramički Viniri - Transformacija osmeha keramičkim fasetama

Zahvaljujući njima, možete postići blistav, prelep osmeh i povratiti samopouzdanje.

Zakažite Pregled

Šta su keramički viniri?

Keramički viniri su personalizovane porcelanske ljuspice koje se lepe na prednju površinu zuba. One su pažljivo izrađene da se uklope u prirodnu boju, oblik i veličinu postojećih zuba pacijenta, rezultirajući u harmoničnom i nenametljivom osmehu. Zahvaljujući sposobnosti da transformišu izgled zuba, Keramički viniri su postali preferirani izbor za osobe koje žele da isprave različite estetske nedostatke, uključujući:

Obojene zube

Oštećene ili polomljene zube

Nepravilan oblik ili veličinu zuba

Neujednačeno poravnanje zuba

Prostori između zuba

Početna konsultacija i procena

Započnite put ka blistavom osmehu posetom kvalifikovanom estetskom stomatologu. Naše početne konsultacije su ključne. Tokom ove posete, stomatolog će pažljivo proceniti vaše oralno zdravlje, saslušati vaše estetske ciljeve i odrediti da li su keramički viniri odgovarajući za vaš specifičan slučaj. Može biti potrebno da se naprave rendgenski snimci i otisci kako bismo bolje isplanirali tretman.

Proces primene keramicki vinira

Priprema zuba

Da bi se osigurala precizna ugradnja i optimalni rezultati, obično se uklanja mala količina gleđi sa prednje površine zuba koji će primiti Keramičke vinire. Ovaj korak je ključan za stvaranje prostora za fasete i postizanje prirodnog izgleda. Količina uklonjene gleđi je obično minimalna i zavisi od individualnog slučaja.

Otisak i izrada u laboratoriji

Nakon pripreme zuba, uzimaju se otisci zuba. Ti otisci služe kao vodič za zubotehnički laboratorij kako bi se napravili personalizovani Keramički viniri. Stomatolog će tesno sarađivati sa veštim keramičarima kako bi se osiguralo da fasete odgovaraju pacijentovim jedinstvenim specifikacijama, uzimajući u obzir faktore kao što su boja, oblik i tekstura.

Privremene fasete

Dok se trajni Keramički viniri izrađuju u zubotehničkom laboratoriji, na pripremljene zube mogu biti postavljene privremene fasete. Ove privremene fasete pružaju zaštitu i estetsko poboljšanje tokom perioda čekanja.

Lepljenje keramičkih vinira

Kada su trajni Keramički viniri spremni, pacijent se vraća kod stomatologa na konačnu proceduru lepljenja. Stomatolog pažljivo postavlja fasete na zube, vršeći neophodne prilagođavanja kako bi postigao željeni izgled i prileganje. Poseban stomatološki cement se koristi za sigurno lepljenje faseti na zube, a koristi se i uređaj za učvršćivanje svetlosti kako bi se ubrzao proces stvrdnjavanja.

Zakažite Pregled

Ivan Ćakić ★ ★ ★ ★ ★

Nedavno sam postavio keramičke vinire i moram reći da sam oduševljen rezultatima. Moji zubi sada izgledaju sjajno i prirodno. Viniri su vrlo tanki i udobni za nošenje. Osim toga, boja vinira se savršeno uklapa s mojim prirodnim zubima. Proces postavljanja je bio relativno brz i bezbolan.

Zoran Lalić ★ ★ ★ ★ ★

Imao sam nekoliko oštećenih i izlomljenih zuba, što mi je pravilo probleme s žvakanjem hrane i uticalo na moj izgled. Odlučio sam se za keramičke vinire i veoma sam zadovoljan rezultatima. Moji zubi su sada poravnati i izgledaju potpuno prirodno. Takođe, održavanje je jednostavno - samo redovna higijena zuba.

Održavanje keramičkih vinira

Pravilno održavanje igra ključnu ulogu u očuvanju trajnosti i estetskog izgleda Keramičkih vinira. Evo nekoliko važnih saveta za negu:

Redovna oralna higijena: Održavajte doslednu rutinu oralne higijene pranjem zuba dva puta dnevno neabrazivnom pastom za zube i upotrebom zubnog konca ili interdentalnih četkica za čišćenje između zuba.

Izbegavajte preteran pritisak: Iako su Keramički viniri izdržljivi, mogu biti osetljivi na oštećenja od preteranog pritiska. Izbeći grizenje tvrdih predmeta ili korišćenje zuba kao alata.

Prevencija od fleka: Iako su Keramički viniri veoma otporni na mrlje, savetuje se ograničenje konzumiranja jakih pigmentisanih namirnica i pića poput kafe, crnog vina i bobica. Ukoliko ih konzumirate, isperite usta vodom nakon toga.

Redovne stomatološke kontrole: Zakazujte redovne posete stomatologu radi profesionalnog čišćenja i pregleda. Ove rutinske kontrole omogućavaju stomatologu da prati stanje vaših Keramičkih vinira i blagovremeno reaguje na bilo kakve probleme.

Pogledajte cene nasih usluga

Često postavljana pitanja (FAQ)

Da li keramički viniri mogu ispraviti krive zube?
Da, Keramički Viniri mogu poboljšati izgled blago nesavršeno poravnatih ili krivih zuba. Međutim, kod ozbiljnijih slučajeva nepravilnosti vilica ili problema sa zagrižajem, može biti potrebno ortodontsko lečenje.
Da li su keramički viniri reverzibilni?
Ne, proces primene Keramičkih vinira uključuje uklanjanje male količine gleđi. Stoga se smatra nepovratnom procedurom.
Da li keramički viniri zahtevaju posebnu negu?
Keramički Viniri ne zahtevaju posebnu negu. Redovna oralna higijena, kao što je pranje zuba i upotreba zubnog konca, zajedno sa redovnim stomatološkim pregledima, su neophodni za njihovu dugovečnost.
Koliko dugo traju keramički viniri?
Uz pravilnu negu i održavanje, Keramički Viniri mogu trajati između 10 do 15 godina ili čak duže. Međutim, njihov vek trajanja može varirati u zavisnosti od individualnih faktora, kao što su navike oralne higijene i sila pritiska prilikom zagrižaja.
Da li su keramički viniri otporni na mrlje?
Keramički Viniri su veoma otporni na mrlje. Njihov porcelanski materijal je neporozan, što otežava prodor pigmenata. Međutim, preporučuje se pridržavanje mera prevencije mrlja.
Da li se keramički viniri mogu popraviti ili zameniti?
U slučaju oštećenja ili ispadanja Keramičkih vinira, često je moguće popraviti ih ili zameniti.