Proteza za zube

Gubitak zuba može negativno uticati na samopouzdanje i kvalitet života.
Danas postoje različite vrste zubnih proteza koje se mogu prilagoditi vašim potrebama i budžetu.

Zakažite Pregled

Šta su proteze za zube?

Proteze za zube su veštačke nadoknade koje se koriste za zamenu izgubljenih zuba. One se sastoje od veštačkih zuba pričvršćenih na bazi koja se prilagođava vašim desnima. U zavisnosti od broja izgubljenih zuba, mogu se koristiti parcijalne proteze (za zamenu nekoliko zuba) ili potpune proteze (za zamenu svih zuba u jednoj vilici).

Zubna protetika

Zubna protetika je oblast stomatologije koja se bavi nadoknadom izgubljenih zuba. To uključuje upotrebu proteza za zube koje se prilagođavaju vašoj vilici i desni. Postoje različite vrste proteza za zube koje se koriste u zubnoj protetici.

Totalna proteza

Totalna proteza je vrsta proteze za zube koja se koristi kada su vam izgubljeni svi zubi u obe vilice. Ove proteze se prilagođavaju vašim desnima i imaju prirodan izgled. Naš tim stručnjaka će vam pružiti vrhunsku totalnu protezu koja će vam omogućiti udobnost i samopouzdanje.

Proteza za zube koja se skida

Proteza za zube koja se skida je pogodna za pacijente koji imaju nekoliko izgubljenih zuba. Ove proteze se mogu jednostavno stavljati i skidati, što omogućava lakše održavanje oralne higijene. Naša stomatološka ordinacija nudi kvalitetne proteze za zube koje se mogu skidati i prilagođavati vašim potrebama.

Proteze za ispravljanje zuba za odrasle

Ukoliko imate neregularnosti u rasporedu zuba i želite ispraviti osmeh, proteze za ispravljanje zuba za odrasle mogu biti odlično rešenje. Naša stomatološka ordinacija pruža moderne proteze za ispravljanje zuba koje su diskretne i udobne za nošenje.

Providne proteze za zube

Providne proteze za zube su popularan izbor za pacijente koji žele estetski prihvatljivo rešenje. Ove proteze su gotovo neprimetne i omogućavaju vam da održavate prirodan izgled osmeha tokom procesa ispravljanja zuba. Naša stomatološka ordinacija nudi visokokvalitetne providne proteze za zube koje pružaju efikasne rezultate.

Parcijalna proteza za zube

Parcijalna proteza za zube se koristi kada vam nedostaje samo nekoliko zuba. Ove proteze se pričvršćuju za preostale zube pomoću kukica, čime se obezbeđuje stabilnost i funkcionalnost. Naša stomatološka ordinacija pruža parcijalne proteze za zube koje su precizno dizajnirane kako bi vam omogućile prirodan osmeh.

Postupak dobijanja proteze

Dobijanje proteze za zube uključuje nekoliko koraka kako bismo vam pružili najbolje rešenje za vaše potrebe. Naša stručna ekipa će vam pružiti podršku tokom celog procesa.

Pregled i planiranje

Prvi korak je pregled i razgovor sa stomatologom. Naša ekipa će pažljivo analizirati vaše usno zdravlje i izvršiti sve potrebne preglede kako bismo odredili koji tip proteze vam je najbolji. Takođe, razgovaraćemo sa vama o vašim očekivanjima i pružiti vam sve informacije o postupku.

Uzimanje otiska

Nakon pregleda, stomatolog će uzeti otisak vaše usne duplje kako bi se napravio precizan model za izradu proteze. Ovaj korak je važan kako bismo obezbedili da proteza pravilno odgovara vašoj vilici i desni.

Izrada proteze

Na osnovu otiska, izradićemo privremeni model proteze koji će vam biti proban. Na osnovu vaših povratnih informacija, pristupićemo izradi konačne proteze u laboratoriji. Naš tim stručnjaka koristi najkvalitetnije materijale i moderne tehnike kako bismo vam pružili izuzetnu protezu.

Prilagođavanje proteze

Kada je proteza izrađena, sledi prilagođavanje. Stomatolog će je postaviti u vašu usnu duplju i prilagoditi kako bi pružila optimalnu udobnost i funkcionalnost. Takođe ćemo vam pružiti sve informacije i savete o pravilnom nošenju i održavanju proteze.

Zakažite Pregled
Marko Perić ★ ★ ★ ★ ★

Nakon godina nezadovoljstva sa svojim starim protezama, odlučio sam posetiti vašu kliniku. Moram reći da sam oduševljen rezultatima! Nova proteza mi savršeno pristaje i izgleda prirodno. Sada se mogu smejati i jesti bez ikakvih problema. Hvala vam na profesionalnom i ljubaznom tretmanu!

Jelena Maričić ★ ★ ★ ★ ★

Oduvek sam se stidela svog osmeha zbog loših zuba. Kada sam odlučila da dobijem protezu, nisam znala šta da očekujem. Međutim, vaš tim stručnjaka me je uverio da sam u dobrim rukama. Proteza koju sam dobila je izvanredna! Osećam se samopouzdano i ponosno zbog svog osmeha. Zahvaljujem se na vrhunskoj usluzi!

Čišćenje i higijena proteze za zube

Protezu za zube treba redovno čistiti kako biste uklonili bakterije i sprečili moguće infekcije. Koristite meku četkicu ili specijalnu četkicu za proteze i blagi sapun ili specijalna sredstva za čišćenje proteza. Takođe, redovno ispiranje proteze vodom je važno.

Zašto odabrati našu stomatološku ordinaciju

Stručnost i iskustvo

Naš tim stomatologa poseduje bogato iskustvo u oblasti proteza za zube. Pružamo visokokvalitetnu uslugu koja se temelji na najnovijim stomatološkim saznanjima i najsavremenijim tehnikama.

Individualni pristup

Svaki pacijent je jedinstven, i mi se posvećujemo individualnom pristupu svakom pacijentu. Pažljivo ćemo saslušati vaše želje i potrebe, pružiti vam jasne informacije i prilagoditi postupak dobijanja proteze prema vašim specifičnim uslovima.

Moderne tehnologije

Naša ordinacija koristi moderne tehnologije i najkvalitetnije materijale u procesu izrade proteza za zube. Obezbeđujemo visok standard kvaliteta i pružamo vam najbolje moguće rešenje za vaše usne potrebe.

Efikasne proteze za zube: Povratak funkcionalnosti i osmeha uz našu stručnost.

Proteze za zube su efikasno rešenje za zamenu izgubljenih zuba i povratak funkcionalnosti i estetike osmeha. Naša stomatološka ordinacija pruža vrhunsku uslugu u oblasti proteza za zube, uz individualni pristup, stručnost i korišćenje modernih tehnologija. Uz redovno održavanje i posete stomatologu, možete uživati u lepom osmehu i zdravoj usnoj duplji.

Pogledajte cene nasih usluga

Često postavljana pitanja (FAQ)

Kako da znam da li mi je potrebna proteza za zube?
Ako imate nedostajuće zube ili probleme sa žvakanjem, trebali biste posetiti stomatologa radi evaluacije. Naš tim će pažljivo pregledati vaše stanje i preporučiti adekvatnu protezu za zube.
Koliko dugo traje proces dobijanja proteze?
Proces dobijanja proteze za zube može trajati nekoliko nedelja, uključujući pregled, planiranje, uzimanje otiska, izradu i prilagođavanje. Precizan vremenski okvir će vam biti pružen tokom konsultacija.
Da li su proteze za zube udobne za nošenje?
Proteze za zube su dizajnirane da pruže optimalnu udobnost. Međutim, u početku može biti potrebno neko vreme da se naviknete na nošenje proteze. Naš tim će vam pružiti sve neophodne savete i podršku tokom prilagođavanja.
Koliko vremena je potrebno da se naviknem na nošenje proteza za zube?
Vreme potrebno za prilagođavanje nošenju proteza za zube varira od osobe do osobe. Može biti potrebno nekoliko nedelja da se usta naviknu na novu senzaciju. Međutim, redovnim nošenjem i pravilnim održavanjem, većina osoba pronalazi da su proteze za zube udobne i prirodne tokom vremena.
Mogu li normalno jesti sa protezama za zube?
Da, sa protezama za zube možete normalno jesti raznovrsnu hranu. Na početku se preporučuje da počnete sa mekšom hranom i postepeno uvodite tvrđe i žvakače namirnice. Ravnomerno žvakanje na obe strane usta može pomoći u ravnomernom raspoređivanju pritiska i osigurati stabilnost proteza za zube.
Kako trebam održavati svoje proteze za zube?
Pravilna nega i održavanje važni su za dugotrajnost vaših proteza za zube i vaše oralno zdravlje. Evo nekoliko saveta:

Nakon jela, izvadite i isperite proteze kako biste uklonili ostatke hrane.
Četkajte proteze svakodnevno koristeći meku četkicu i neabrazivno sredstvo za čišćenje proteza.
Preko noći potapajte proteze u rastvor za čišćenje proteza kako biste ih održali čistim i bez bakterija.
Redovno posećujte svog stomatologa radi pregleda i profesionalnog čišćenja.
Mogu li spavati sa svojim protezama za zube?
Preporučuje se da izvadite svoje proteze za zube tokom spavanja kako biste omogućili odmor desnima i vilici. Skidanje proteza tokom noći takođe omogućava pravilno čišćenje i održavanje.
Da li proteze za zube mogu poboljšati moj izgovor?
Da, proteze za zube mogu značajno poboljšati jasnoću izgovora za osobe sa nedostajućim zubima. Veštački zubi popunjavaju praznine, omogućavajući pravilan položaj jezika i izgovor reči.